Talu&Deli poes hakkab toimuma!


Talu&Deli poes hakkab toimuma!

Nii nagu eelmine kord, kulges ka seekordne nädalavahetus poeelus rahulikult. Piruka fännid said pirukaid, maiasmokad saiakesi, näljased valmistoitu ja pidusse minejad….noh teate küll. Esmaspäeval hakkas püss aga paukuma. Uus nädal on toonud juba päris mitu muutust ja neid hakkab meie Talu&Deli poes veelgi toimuma!

Facebookis olen paar korda postitanud meie uutest Usbeki roogadest, mida kulinaaria letis pakume. Seni on iga päev olnud üks erinev toit. Delikatesside autoriks on Viimsi ja Ülemiste Talleke&Pullikese peakokk Slava. Slava on müstiline mees. Ideid on rohkem kui leiutajate klubi presidendil. Igal hommikul pean 2 korda üle küsima, kas ta ikka teeb nii nagu eelmisel õhtul sai räägitud või on ta sootuks midagi intrigeerivat välja mõelnud(poepidamise elus: intrigeeriv= peavalu). Tänane pakkumine Usbekistani pilaff on küll super hea. Mitu klienti on söömise järel naasnud ning kodustele inhabitantidele ka ostnud.

usbekk

Plaan ongi tavamenüü kõrval väljatöötada natukene eksklusiivsem valik. Mitte, et eksklusiivne tähendaks tingimata kallimat, vaid omapärasemat.  Käies erinevates Tallina toidupoodides tekkis tunne, et igal pool on sama valik. Maitsed küll varieeruvad, aga vaadates valmistoidu letti tekkis instantne deja vu. Kartulisalat, grillribi, pastad, peedi-küüslaugu salat, grillkana, porgandisalat, kartulipüree, pardi sisefilee avokaado ja Ladina-Ameerika ürtidega(ok ok viimane oli nali) jne. Ühesõnaga valik on lai, aga jääb mulje justkui kõik kaubandusketid on oma kreatiivsed võimed täisvõimsusele keeranud ja jõudnud samadele järeldustele. Järeldustele, et Eesti inimestele meeldib üks ja seesama toit aastaringselt ja igal kellaajal. Meie siin hakkame vastuvoolu ujuma ja eks vaatame kuidas läheb. Alati on ju võimalus pelgalt kartulipüree juurde tagasi tulla whoop whoop!

Hästi paljud Talu&Deli kliendid on küsinud, millal me ükskord kohviku osa avame. Panen käe südamele ja ütlen: ”Ma ei tea.” Tahaksime loota, et detsembri keskel saame avada, kuid reaalsus koputab intensiivselt nuiaga pähe ja karje otsib suud, et karjuda: ”Jaanuaris!” Tööjõu probleem on endiselt kõige maskuliinsem. Kvaliteet inimesi napib ja ega tegelikult ei tahakski üldse viriseda, sest kõik Tallinna toitlustusasutused  maadlevad sama probleemiga. Tegelikult, kui ikkagi tasuta saab, siis ma suti viriseks……nii…tehtud! Lähme edasi.

blog22

Hea uudis on, et meie pagaritellimused suurenevad igapäevaselt. Peapagar Valdur keerutab tainast aina rohkem ja püsiklientidel on tekkinud oma lemmik tooted. Näiteks üks super tore vanaproua käib konstantselt kilupirukate piinu lõpetamas. Ostab iga päev paar tükki, et siis minna koos naabriplikadega kohvi jooma. Samuti läheb üha enam ettetellimusena nii stritsleid kui ka pirukaid. Ettetellimused on mugavad mõlemile osapooltele. Meie teame täpselt aega planeerida ja klient saab kellaja täpsusega soojad pirukad näppu. Hoiatus!! Reklaam!! Kui teil tekib soov ettetellida, siis helistage julgesti meie kodulehel olevale numbrile.

Müüginumbrid on võrreldes eelmise nädalaga natukene kasvanud ja tahaksin loota, et ka kliendid on meie toodetega rahul. Igatahes peapagar Valdur paitab kõiki oma saiakesi kummikindaga ja kokk Peeter saadab kõik oma road õhusuudlustega köögist leti poole teele. Ilusat nädalat kõigile, olge jäises Tallinnas ettevaatlikud ja jääge terveks!